A Második Világháború Hadtörténeti Portálja fórum kezdőlapja Hadisír-gondozás, exhumálás Sírjaik, hol domborulnak? (Tv műsor) és más.. |
| Regisztrálj a hozzászóláshoz! |
| Címekben | Új az első | Előző téma | Következő téma | Ugrás a lap aljára |
| Hozzászóló | Téma vonalán |
|---|---|
| gladius | Feladva: 2006.06.27. 17:36
|
Új tag ![]()
Lakóhely: Zalaegerszeg Hozzászólás: 51 |
Sírjaik, hol domborulnak? (Tv műsor) és más.. Tisztelt Mindenki!
Most ugyan "nyári szünet van", de amíg új adások voltak műsoron, rendszeresen néztem a nem kereskedelmi adó "sírjaik, hol domborulnak..? című műsorát. Jelenleg ismétlédek láthatók.. Nem tudom kinek mi a véleménye (ez az egyik oka, hogy indítottam e témát), a magam részéről elmondhatom, hogy tetszik. Elsősorban azért, mert a benne megszólaló személyek, hozzátartozók olyan élénken emlékeznek 50-60-70 év távlatára, mintha csak tegnap lett volna. Azt hiszem ez mindenképpen tiszteletre méltó. A másik dolog pedig az, ha sikerül valakinek elesett, eltűnt hozzátartozóját megtalálni vagy sorsáról érdemben megtudni bármit, csak meg kell nézni az arcukat, szemüket...önmagáért beszél. Azt hiszem nekünk az a legkevesebb, hogy a magunk módján hozzátegyünk ehhez. Várom véleményeteket a témával kapcsolatban!
|
| Névtelen | Feladva: 2006.06.27. 17:56
|
|
Re: Sírjaik, hol domborulnak? (Tv műsor) és más.. Csak sajnos a multkori ismétlés is elmaradt a Parlamenti ülés miatt
Amugy a sorozat új részekkel is jelentekezik majd szeptember 4.-től és tervezik a VHS kiadását is de még ezt felmérések előzik meg hogy kiadják-e. |
|
| gladius | Feladva: 2006.06.27. 18:03
|
Új tag ![]()
Re: Sírjaik, hol domborulnak? (Tv műsor) és más.. Ez a VHS dolog jó ötletnek tűnik. Valószínűleg lesz rá kereslet, legalábbis remélem.
|
| Névtelen | Feladva: 2006.06.27. 19:19
|
|
Re: Sírjaik, hol domborulnak? (Tv műsor) és más.. Üdv!
Aki esetleg bepánikolna az elmaradt részek miatt, innen letöltheti az összeset: http://www.mtv.hu/musor.php?hid=333 |
|
| Domino | Feladva: 2006.06.27. 19:32
|
Állandó tag ![]()
Lakóhely: Békéscsaba Hozzászólás: 894 |
Re: Sírjaik, hol domborulnak? (Tv műsor) és más.. Szervusztok!
Köszi a linket dusza! Mindíg dolgozom,amikor ez a műsor megy a tv-ben.Sajna még egyetlen epizódját sem láttam. Kedves gladius,egyetértünk.Az eltünt katonákat fel kell kutatni,hogy hazatérhessenek. Tegyünk hozzá annyit,amennyi csak erőnkből telik. |
| WIII | Feladva: 2006.06.27. 20:56
|
Kommunikációs szerkesztő ![]()
Lakóhely: Békés megye Hozzászólás: 1083 |
Re: Sírjaik, hol domborulnak? (Tv műsor) és más.. Ajánlom figyelmetekbe a TV1 egy másik adását. Hétfőn láttam és Normandiáról volt szó benne. Ha minden igaz akkor jövőhéten hétfőn lesz a második része. Nekem nagyon tetszett!!!!
|
| gladius | Feladva: 2006.06.27. 22:32
|
Új tag ![]()
Re: Sírjaik, hol domborulnak? (Tv műsor) és más.. Valóban jó volt!
Egyébként örömmel látom jártamban-keltemben, hogy a legtöbb településen gondozott és karbantartott emlékművek, táblák, sírok találhatóak. És majdnem mindig van egy-egy szál virág. A legjobb ebben az egészben, hogy most már mernek beszélni az emberek erről az időszakról -persze kivételek itt is vannak. Egyébként a VIASAT History-n is látható egy jó sorozat. A címe: Haditerv.
|
| Névtelen | Feladva: 2006.06.28. 21:07
|
|
Re: Sírjaik, hol domborulnak? (Tv műsor) és más.. Nekme is nagyon tetszett, nagyon szomorú, amikor az idős emberek, megtudják azt, hogy a hozzátartozójuk hol esett el. nagyon szép műsor.
|
|
| Címekben | Új az első | Előző téma | Következő téma | Legfelső |

adó "sírjaik, hol domborulnak..? című műsorát. Jelenleg ismétlédek láthatók..