A Második Világháború Hadtörténeti Portálja fórum kezdőlapja Veszprém megye Veszprém megyei harctérkutatás |
| Regisztrálj a hozzászóláshoz! |
| | Új az első | Előző téma | Következő téma | Ugrás a lap aljára |
| « 1 ... 7 8 9 (10) 11 » | |
| Hozzászóló | Téma vonalán |
|---|---|
| Borzalmas | Feladva: 2009.05.29. 16:10
|
Képgaléria szerkesztő ![]()
Lakóhely: Budapest Hozzászólás: 1679 |
Re: Veszprém megyei harctérkutatás Szintén Veress úr könyve szerint a német 3.páncélos hadosztály részei védtek a várostól keletre és "velük történt" a bekerítéses eset a várostól észekra.Konkrétan a 3/II. német páncélgránátos-zászlóalj részeiről van szó.
A szovjet erők a környéken: 202. és 337. lövészhadosztályok,209.rohamlövegdandár, 22.harckocsiezred
|
| Varkocs | Feladva: 2009.05.29. 20:38
|
Új tag ![]()
Lakóhely: Tk-Sg Hozzászólás: 20 |
Re: Veszprém megyei harctérkutatás Úgymond ezekről a területekről beszélt egypár öregember.Sajnos emlékezeteik nem mindig pontosak,de ezt ahogy ők mondják"korral" jár.Akörnyékbeli erdőkben szétlőtt harckocsikról meséltek,ami igaz is csak a helyek nem pontosak.
|
| alpos | Feladva: 2009.05.29. 21:45
|
Új tag ![]()
Lakóhely: Hozzászólás: 24 |
Re: Veszprém megyei harctérkutatás Ha gondolod elmehetünk egy túrára, más dolog végett amúgy át kell ugranom sümegre.
Mondjuk ez erdőben kilött harckocsikkal kapcsolatban szkeptikus vagyok, de semmi sem lehetetlen. |
| Varkocs | Feladva: 2009.05.29. 21:54
|
Új tag ![]()
Lakóhely: Tk-Sg Hozzászólás: 20 |
Re: Veszprém megyei harctérkutatás Valamiért nem megy a PM.Majd megbeszéljük.
|
| alpos | Feladva: 2009.05.29. 22:05
|
Új tag ![]()
Lakóhely: Hozzászólás: 24 |
Re: Veszprém megyei harctérkutatás nekem se megy ! de azért irok .
:) |
| malac77 | Feladva: 2009.07.19. 11:26
|
Új tag ![]()
Lakóhely: Attila vonal Hozzászólás: 69 |
Re: Veszprém megyei harctérkutatás Sziasztok! Voltam Veszprémben a Cser erdőben,de mindent sikerült találnom csak 40-mm-es hüvelyt nem,pedig jól jönne a gyűjteményembe.Igaz kb.1 órám volt rá.A Bakony művek mögötti részen voltam a vízelvezető ároknál.Pár hét múlva megint megyek arra,de sajnos ismét 1-2 órám lesz nézelődni.Tudna valaki segíteni, hogy pontosabban merre keressek?Előre is köszönöm. Üdvözlettel:Valaczkai János
|
| fador54 | Feladva: 2009.10.4. 15:38
|
Új tag ![]()
Lakóhely: Sümeg,kistérsége Hozzászólás: 35 |
Re: Veszprém megyei harctérkutatás Tudok segiteni Varkocs Sümeg környékén lakom.Üdv:fador54
|
| krisss | Feladva: 2010.07.22. 13:23
|
Új tag ![]()
Lakóhely: Nagygyimót Hozzászólás: 28 |
Re: Veszprém megyei harctérkutatás Tud valaki a Pápa, és a környező falvak (leginkább Nagygyimót, Béb, Csót) körül folyó harcokról, Én Nagygyimóti vagyok, és a helyi leírások eléggé töredékesek,
és a legtöbb szemtanú aki információval tudna szolgálni már nem él, az interneten sem találok semmi hasznosat. Valaki kérem segítsen. |
| sankó | Feladva: 2010.07.26. 17:25
|
Ritkán benéz ![]()
Lakóhely: Balaton Hozzászólás: 178 |
Re: Veszprém megyei harctérkutatás Krisss!
Ajánlom Veress D. Csaba A balatoni csata című könyvét! Sok hasznos információt találsz benne, bár a kutatásaink alapján vannak benne pontatlanságok, de mindenképpen hasznos lesz számodra. Üdv! $ |
| krisss | Feladva: 2010.07.30. 11:03
|
Új tag ![]()
Lakóhely: Nagygyimót Hozzászólás: 28 |
Re: Veszprém megyei harctérkutatás Köszönöm a segítséget, majd ha sikerül talánom valamit, akkor küldök képeket, nah azt hiszem bemegyek holnap a városi könyvtárba.
|
| « 1 ... 7 8 9 (10) 11 » | |
| | Új az első | Előző téma | Következő téma | Legfelső |