A Második Világháború Hadtörténeti Portálja fórum kezdőlapja Magán / állami tulajdon Petíció! |
| Regisztrálj a hozzászóláshoz! |
| | Új az első | Előző téma | Következő téma | Ugrás a lap aljára |
| « 1 ... 15 16 17 (18) 19 20 21 » | |
| Hozzászóló | Téma vonalán |
|---|---|
| altjager | Feladva: 2010.07.24. 16:43
|
Állandó tag ![]()
Lakóhely: Pannonia - Limes Hozzászólás: 1086 |
Re: Gyűjtői törvény... Miklós! ennek minden épeszű ember, pardon gyűjtő nagyon örül. Reméljük mielőbb megszületik.
Viszont vele együtt véget kell vetni a már-már skizofrén fegyverfóbiának, amely a társadalmunk irányítóit II.Vh óta jellemzi. A 2004.stb. törvény megjelenéséig rendeletileg szabályoztak mindent, akkor került az Országgyűlés hatáskörébe, ami nem biztos hogy jó dolog, mert az aktuálpolitika belepofázása nem tesz jót a legépeszűbb törvénynek sem, a sajtórikácsolásról nem beszélve. Most már hallani olyan kormányzati hangokat, hogy az előző éra a felelősséget lazán áthárította a Parlamentre s ezt most több témában vissza akarják vonni. Ezt egy nagy csomagban kormányszinten, rendeletileg kellene - véleményem szerint - szabályozni. A nagy csomag alatt értem azt is, hogy vele együtt a fegyvertartási, viselési, vadászati és lőfegyver sporttal kapcsolatos dolgokat is végérvényesen tisztázni kellene, mert itt bizonyos esetekben "áthallás" van. Vele párhuzamosan pontosan szabályozni kellene a hatóságok mozgásterét és ki kellene végre ebrudalni a fentebb említett skizofrén marhákat is, a rendőreinket meg alaposan kioktatni, a dolgokról, sőt én vizsgáztatnám is az állományt. Abszurdnak tűnő de életszerű a dolog, mivel nem egyszer megtörtént az eset: Valaki a joggal tartott gázpisztolyával blokkol az udvarán egy betörőt, majd értesíti a rendőrséget, hogy mi történt. Kiszáll a yard, felsegítik a peppertől tekergő rablovicsot aztán elindul a gépezet, kihallgatás, jegyzőkönyv, kinek volt igaza stb. A pisztolyt persze legfoglalják. Aztán jön a kálvária. Még cifrább a dolog, ha valaki, a jogosan, engedéllyel magánál tartott gáz"fegyverrel" hárít el egy késes támadást valahol közterületen vagy terepen. No, akkor aztán jön a baj. Nem véletlen írják a blogokban, hogy kettőt a pofájába (-jukba) aztán futás míg valaki ki nem hívja a röndéreket ... Evvel analóg eseteket már kitárgyalt ez a Portál is, amikor gyűjtők, hagyományőrzők estek jogtalan vegzatúra áldozatául. Ekkora kitérő után, ami talán példának jó volt, vissza a gyűjtéshez, tartáshoz. Sokszor szóba kerül a szigorú brit szabályozás, de nem vizsgálják annak előzményeit. És elindul a hülye összehasonlítgatás, hogy itt így van, ott úgy van stb. És szinte mindig a legbosszantóbb verziót veszik például - miért nem utánozzuk a briteket a jó öreg font megtartásában, a forinttal is? Csak úgy mondom ... de ez már más dolog. Kétségtelen, hogy valamit előre kell lépni a dologban, mert a jelenlegi helyzet tarthatatlan. Elavult, ósdi, lecserélendő, a minisztériumokban megbúvó őslényekkel s a rendőrségnél még sajnos mindig létező posztkommunista szemlélettel együtt. Nem politizálni akartam, de összefüggenek. Remélem, hogy a törvény vagy rendelet alkotók ez esetben alaposan megrágják a dolgot és bevonják a codifikálásba a civil szervezeteket is.
|
| Borzalmas | Feladva: 2010.07.24. 17:47
|
Képgaléria szerkesztő ![]()
Lakóhely: Budapest Hozzászólás: 1679 |
Re: Gyűjtői törvény... A "szintezésre" én is gondoltam,habár a 10 soknak tűnik.A másik gond pedig a regisztráció és az engedélyek esetleges anyagi vonzata.Továbbra is félek a teljesíthetetlen feltételektől.
Ha már lúd,legyen kövér!A hobbi-harctérkutatókra is kitérhetne a törvény,persze csak akkor ha tiltáson kívül lenne benne más is. Egyébként a cikk alapján nem érzem még úgy,hogy itt a labda.Nem gondoltam volna,hogy a HIM így reagál viszont a fent leírtak miatt kicsit bizalmatlan vagyok.
|
| Outlander | Feladva: 2010.07.25. 20:03
|
Állandó tag ![]()
Lakóhely: III.Csendőrkerület Hozzászólás: 403 |
Re: Gyűjtői törvény... Szerintem ez a cikk inkább felszítja a kedélyeket,mint sem megnyugtatná............Már a legártalmatlanabb dolgokkal kezdik a lajstromozást,nem is merik megemlíteni az igazán"húzós"darabokat.Az alapötlet jó,regisztráció és valamiféle vizsga...de,mi van ha valaki lőfegyver maradványt talál?Megint csak tűzszerészek,aztán a kohó?Amikor még egy kanálgép,vagy gázálarc is elkobozható.............Volt már fenn az oldalon éles lőfegyverről kép(rendőrségi)ami aztán ment a megsemmisítőbe.Senkinek nem jutott eszébe a felsőbb körökben hogy esetleg hatástalanítsák és odaadják egy múzeumnak,vagy hagyományőrzőknek?Szülővárosomban nem találok olyan múzeumot amelynek komplett anyaga lenne a második világháborúról............
Személy szerint,semmi nagy változást nem várok ettől a törvénytől...........
|
| Attila | Feladva: 2010.07.25. 20:47
|
Állandó tag ![]()
Lakóhely: Bodrogköz Hozzászólás: 756 |
Re: Gyűjtői törvény... A törvénytől leginkább én is -többek között- az általad említett dolog miatt várok sokat:
Ha van egy rozsdás ásott puska, ami összeállt, mint a g...s bugyi, akkor legalább azt ne nézzék már lőfegyvernek... |
| Attila | Feladva: 2010.07.30. 20:53
|
Állandó tag ![]()
Lakóhely: Bodrogköz Hozzászólás: 756 |
Re: Gyűjtői törvény... Urak! Holnap az ÉMH Egyesület vezetősége és pár tagja Bp-en lesz. Én is. Ha valaki eszmecserébe szeretne velünk bonyolódni petíció ügyben, vagy csak találkozni, akkor a HIM múzeumában megtalál bennünket.
|
| dieselera | Feladva: 2010.07.30. 21:24
|
Új tag ![]()
Lakóhely: Vas megye Hozzászólás: 30 |
Re: Gyűjtői törvény... Szerintem a legnagyobb baj az, hogy általában fejetlenség van. Pl. persze nem elvárható, hogy minden rendőr fegyverszakértő legyen, de az sem állapot, hogy ha meglátnak egy "fegyvernek látszó tárgyat" az embernél, akkor rögtön elkezdődjön a lefoglalási-elkobzási herce-hurca. Ezt tapasztalatból mondom.
|
| csokis | Feladva: 2010.07.31. 9:38
|
Ritkán benéz ![]()
Lakóhely: Hozzászólás: 143 |
Re: Gyűjtői törvény... Attila véleményéhez csatlakoznék...Én sohasem vásároltam semmit,nem is adtam el,padlásozni sem igazán mászkálok.A gyűjteményem kizárólagosan a földből kikapirgált motyókból áll.Ebből következik az állapotuk is...No,pontosan ez érdekelne,hogy erre milyen titulust alkalmaznak majd amikor olyan fegyvermaradványok kerülnek elő,ami néhány laikusnak csak egy szir-szar vasdarab és csak pofán röhögnek,hogy milyen hülyeségeket szedegetek össze.Valójában ezek fegyvernek valóban röhejesek,illetve az az idióta a röhejes aki ezt fegyvernek mondja,mert általában ezekkel egy szúnyogot sem igen mernék megcsapni,nehogy ketté reccsenjen a hátán a cső...Egyszerűen képtelen vagyok megérteni,hogyan vonhat párhuzamot valaki ezek, és egy használható fegyver között.Gyakorlatilag semmilyen módszerrel nem lehetne működővé tenni,sokkal egyszerűbb gyártani egy újat,hiszen szó szerint csak egy darab szétrohadt cső,néhány görbe kallantyúval.Talán fegyvernek látszó tárgynak sem nevezném,pont azért mert nem látszik annak...Tudjátok mi a fegyver?Azok a szamuráj kardok amivel a döglegyek az iwiw-en pózolnak,"kinyírjuk az összes Magyart" szöveggel,nyakukban a 4kilós arany kutyalánc...Hogy dögölne meg az összes.Persze nem Ők a veszélyesek a társadalomra hanem Mi, ezzel a pár darab 65 éves összerohadt vassal...
|
| crow | Feladva: 2010.07.31. 10:35
|
Állandó tag ![]()
Lakóhely: Tiszakécske Hozzászólás: 674 |
Re: Gyűjtői törvény... Különösen veszélyes vagy a társadalomra, plusz még rasszista is vagy.
|
| FES | Feladva: 2010.07.31. 16:24
|
Ritkán benéz ![]()
Lakóhely: Hozzászólás: 123 |
Re: Gyűjtői törvény... rasszista!!!!!!!
még hogy szegény dolgos, humanitárius cigányokat így bántani. ez azért több a soknál! petíciót nyújtanék be, hogy azonnal töröljék kedves László tagtársunkat, mert engem megbotránkoztatott a kijelentésével! |
| Rudi | Feladva: 2010.07.31. 16:27
|
Állandó tag ![]()
Lakóhely: Felvidék Hozzászólás: 682 |
Re: Gyűjtői törvény... Nana! Ők nem cigányok, hanem romák! És amúgy is! Ők csak emléket állítanak az ősi szamuráj kard kovácsoló mestereknek, ugyanis már ez egy kihalásban lévő mesterség! Minden tiszteletem az övék!
|
| « 1 ... 15 16 17 (18) 19 20 21 » | |
| | Új az első | Előző téma | Következő téma | Legfelső |