A Második Világháború Hadtörténeti Portálja fórum kezdőlapja Restaurálás A restaurálásról általában |
| Regisztrálj a hozzászóláshoz! |
| Címekben | Új az első | Előző téma | Következő téma | Ugrás a lap aljára |
| « 1 (2) | |
| Hozzászóló | Téma vonalán |
|---|---|
| Outlander | Feladva: 2010.07.27. 21:07
|
Állandó tag ![]()
Lakóhely: III.Csendőrkerület Hozzászólás: 403 |
S.o.S kérdés Tudna valaki segíteni,mit tegyek az ásott alumíniumtárgyak festés megóvása érdekében?Az eddig talált tárgyakon azt vettem észre hogy tisztítás(vízzel)és száradás után a festék elkezd leperegni,vagy felhólyagosodni.Így jártam a Héja alkatrészekkel is,és a minap talált német rádió alkatrésszel is.
A segítséget előre is köszönöm!!! A pergő festéket ami még nem vált le,vissza lehet rögzíteni valahogy?(pl.lakk,vagy valamilyen ragasztó)
|
| buvarkund | Feladva: 2010.07.28. 17:13
|
Előfordul ![]()
Lakóhely: Hozzászólás: 282 |
Re: S.o.S kérdés Fújd le akril lakkal (hajlakk) az fixálja és vízzel is oldható később, utána lehet gondolkozni...bár szerintem felületi aluminium oxid alakult ki a festék alatt a földben töltött évek során, így csak ilyesmi megoldás születhet. ( a festék is zsugorodik ahogy szárad, az aluminiumoxid miatt meg nem tapad már)
|
| Nekem-8 | Feladva: 2010.07.29. 7:41
|
Állandó tag ![]()
Lakóhely: Kom.-Egom. Megye Hozzászólás: 445 |
Re: S.o.S kérdés Én a repcsi cuccokat először mindig gázolajban mosom, az lehozza a szennyeződés, ha kell ezután lehet magasnyomásúval takarítani. De száradás után rögtön bekenem 50% gázolaj-50%-motorolaj keverékkel jó vastagon. Ezt van hogy évente kell ismételni...
A lepergett festék nem tudom milyen méretű, de ha nem "használod" a tárgyat csak ki van téve, én pillanatragasztóval rögzíteném vissza és utána evvel az olajos egyveleggel. Az olaj elzárja a további oxidálódást...vagyis csak csökkenti... 8 |
| Outlander | Feladva: 2010.08.3. 18:14
|
Állandó tag ![]()
Lakóhely: III.Csendőrkerület Hozzászólás: 403 |
Re: S.o.S kérdés Köszönöm a jó ötleteket,hirtelen jobb híján selyemfényű lakkal kentem le.A lepergő festéket visszanyomogattam,a többit összefogja,és óvja a lakk.Sajnos nem olyan szép mint a találás után.......de legalább egyben van.
A legújabb problémám..........jó lenne egy 31M golyószóró tárfenéklemez.............
|
| « 1 (2) | |
| Címekben | Új az első | Előző téma | Következő téma | Legfelső |