A Második Világháború Hadtörténeti Portálja fórum kezdőlapja Pest megye Folyamátkelés, Érd, Ercsi, Százhalombatta és környéke |
| Regisztrálj a hozzászóláshoz! |
| | Új az első | Előző téma | Következő téma | Ugrás a lap aljára |
| « 1 ... 3 4 5 (6) | |
| Hozzászóló | Téma vonalán |
|---|---|
| Tenki | Feladva: 2010.07.25. 17:27
|
Új tag ![]()
Lakóhely: Paks szektor Hozzászólás: 15 |
Re: Folyamátkelés, Érd, Ercsi, Százhalombatta és környéke Újra itt csak hibás adatok miatt töröltem az adatlapom.
Eddig a következő leletek kerültek elő Ercsiből: - Szovjet rohamsisak a Duna partról - Szétlőtt német sisak szintén a Duna partról (kompátkelő Szigetújfalu és Ercsi) - Magyar légoltalmi sisak (eredeti festéssel, bélés nélkül) - Magyar rohamsisak (kert budi pucoló volt korábban de az eredeti zöld festésnek a nyomai megmaradtak)- kilőtt géppuska, puska hüvelyek - Pak 37 (???) kilőtt ágyúhüvelyek - 43-as német kulacs -Wehrmacht üzemanyag hordótető 1943-as - 41-es magyar távcső (DE!!! Nem Magyar Királyi Honvédség van beleütve hanem simán "Honvédség tulajdona" - Wehrmacht kanál 1941-es birodalmi sas beütéssel Eddig ennyit találtam. (Abszolút NEM dicsekvésből) Tehát valóban megéri kutatni... |
| buvarkund | Feladva: 2010.07.25. 17:40
|
Előfordul ![]()
Lakóhely: Hozzászólás: 279 |
Re: Folyamátkelés, Érd, Ercsi, Százhalombatta és környéke A "41"-es magyar távcső már háború utáni, a szám nem évszám, hanem a MOM hadiüzemi kódja, ez már inkább az Ercsi laktanya későbbi működéséhez köthető
|
| kalti911 | Feladva: 2010.07.25. 17:53
|
Állandó tag ![]()
Lakóhely: Véráztatta föld... Hozzászólás: 508 |
Re: Folyamátkelés, Érd, Ercsi, Százhalombatta és környéke Én úgy tudom - és itt is írták -, hogy a honvédség a mai napig használja gyakorlatozásra Ercsi északon az erdős területeket.
|
| Tenki | Feladva: 2010.07.25. 19:05
|
Új tag ![]()
Re: Folyamátkelés, Érd, Ercsi, Százhalombatta és környéke Köszönöm az Infót a távcsővel kapcsolatban...nem tudtam mit kezdeni vele
Ercsi déli részén szoktak lenni a hadgyakorlatok. Tavaly is volt:http://fmh.hu/fooldal-legfrissebb/20090827_hadgyakorlat_kezdodott_ercsiben Sajnos a laktanyát széteszi a fene. Főleg, hogy egy kretén kamionsofőrnek hála a "Sóhajok hídja" ami a leglátványosabb része volt az utcáról, leomlott. Teljesen szétlopták a mozdítható dolgokat a helyi "dögevők" ( Már elnézést kérek, de számomra fájó dolog, hogy talán még egy 12 évvel ezelőtt nyugodt városka ma egyenesen egy "halálzóna" bizonyos embereknek hála. Minden tönkremegy...) |
| NémediLászló | Feladva: 2010.07.29. 6:57
|
Új tag ![]()
Lakóhely: Hozzászólás: 11 |
Re: Folyamátkelés, Érd, Ercsi, Százhalombatta és környéke Hát a szovjet jelentésekben vannak tipusok megemlítve de nem feltétlenül hinnék nekik.
Egyébként a 37. szovjet hadtest jelentése 7-25 csoportokban támadó 200 berepülést jelent 5.-ére. A 23. hadtest (amely csak részben kelt át az átkelésnél) 4-12 csoportokat említ 160 berepüléssel. Ami érdekesebb, hogy másnap 6-án a köd miatt mindkét hadtest azt jelenti, hogy nem volt ellenséges berepülés. |
| NémediLászló | Feladva: 2010.07.29. 7:13
|
Új tag ![]()
Lakóhely: Hozzászólás: 11 |
Re: Folyamátkelés, Érd, Ercsi, Százhalombatta és környéke a térképnél meg érdemes az Ercsitől délre fekvő részt is betenni, mert kb a csapatok fele ott szállt partra.
|
| Tenki | Feladva: 2010.07.29. 15:49
|
Új tag ![]()
Re: Folyamátkelés, Érd, Ercsi, Százhalombatta és környéke Ki tudja...és a támadó repülőkről mit ír? Ergo szovjet vagy német vagy magyar?
Tulajdonképpen nincs infó arról, hogy Ercsi térségében hány és milyen típusú repülőgépek zuhantak le? És netán helyszíni adatok? |
| « 1 ... 3 4 5 (6) | |
| | Új az első | Előző téma | Következő téma | Legfelső |

de az eredeti zöld festésnek a nyomai megmaradtak)